Güncel Haberler Son Dakika 

EGM Bekçi Alımı Yapacak

Önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimler öncesinde kamuya personel adaylarının alımı sıklaştı. Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ardından İçişleri Bakanlığı da EGM ve Jandarma için kolları sıvadı. 2023 bekçi alımı için tek şart belli oldu, bir kalemde 2 bin kişi istihdam edilecek!

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte kamuya istihdam edilecek personelin sayısı da artıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’na 85 bin personel, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ise ara ara 1200, 4157 gibi sayılarla personel alımı gerçekleştirildi.

Kamuya yapılan personel yatırımı İçişleri Bakanlığı’nda da devam edecek. Bakanlığa bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma’ya 2 bin bekçi alımı yapılması bekleniyor. Ancak bu 2 bin bekçi alımını sadece seçimlerin yaklaşmasıyla açıklamak mümkün değil.

Çünkü seçimlerden de öte 3600 ek gösterge 2023 yılında devreye girecek. Önümüzdeki senenin ilk ayında yürürlüğe 3600 ek gösterge ise birçok polisin emekli olmasının önünü açacak. Bu da teşkilat içerisinde kadro boşluğu demek.

3600 ek gösterge düzenlemesi ile bekledikleri miktarın çok üzerinde ikramiye alacak EGM mensupları, bu sayede normal alacaklarının ötesinde bir tutar alarak emekli olacak. 

Söz konusu nedenden ötürü binlerce polis, emeklilik için 15 Ocak 2023 tarihini bekliyor. Böylece çok sayıda polis emekliliğe ayrılacak. Bu da EGM’de yeni kolluk kuvveti ihtiyacını açığa çıkaracak.

Teşkilattaki bu eksikliğin büyük bölümü polislerle kapatılacak. Fakat bekçi alımı ile de destek verilecek. Bu sebeple 2023 bekçi alımı için minimum 2 bin, polis alımı için ise minimum 20 bin kişi bekleniyor. 

ŞARTLAR NELER?
Bekçi alımı için erkek adaylar için askerlik şartı bulunuyor. Bunun yanı sıra en az liste mezunlarından yapılacak bekçi alımı için en önemli şart ise 31 yaşından gün almamış olmak. 

İŞKUR BEKÇİ ALIMI YAPIYOR
İstanbul Büykşehir Belediyesi çatısı altında olan İŞKUR da kendi üzerinden özel sektöre bekçi alımı gerçekleştirecek. İŞKUR başvuru tarihi ise son olarak 28 Ekim olarak duyuruldu. Yeni başlayacak bekçi maaşı ise 9.000 TL olacak. 

Bekçi alımları sadece İstanbul da değil Bursa, Edirne, Tekirdağ ve Bolu gibi illerde de yapılacak. İŞKUR bekçi alımı için başvurular 13 Ekim 2022 tarihinde başlamıştı.

Kaynak : haber61.net

En son Haberler